Prodejna Zahrádkář


Teplická 368/68, Děčín 4
(naproti divadlu)

Prodejní doba
Adresa
Fakturační údaje
Kontakt
 
Hlavní stránka

konzervanty, želírovací přípravky

přípravky pro zpracování ovoce a zeleniny


Pro velký zájem našich zákazníků jsme v letošním roce do nabídky zařadili přípravky pro zpracování a konzervaci ovoce a zeleniny: Pektogel, želírující přípravek pro přípravu marmelád, džemů a rosolů a Deko, kořenící přípravek k nakládání okurek, zeleniny a hub.


přípravky pro zpracování ovoce a zeleniny
Pektogel, želírující přípravek pro přípravu marmelád, džemů a rosolů

Pektogel

želírující přípravek pro přípravu marmelád, džemů a rosolů

Pektogel, želírující přípravek pro přípravu marmelád, džemů a rosolů
Suroviny: 1000g ovoce nebo ovocné šťávy, 800-1200g cukru, 1 balení Pektogel
Návod k použití: Očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na malé kousky nebo rozemeleme. Odvážíme 1000g ovoce nebo ovocné šťávy, dáme do většího hrnce a přivedeme k varu na dobu 3-5 minut. Smícháme 1 balení Pektogelu s 2 lžícemi cukru, přidáme k ovoci nebo ovocné šťávě a přivedeme k varu. Za stálého míchání udržíme var po dobu 3 minut. Případně vznikající pěnu postupně odebíráme. Přidáme zbytek cukru a opět za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme minimálně 3 minuty a odstavíme. Případně vznikající pěnu opět postupně odebíráme. Horkou zavařeninu plníme do suchých předehřátých sklenic. Sklenice ihned uzavřeme víčkem a otočíme na 5 minut dnem vzhůru.
Pro zjištění hustoty džemu můžeme vzít lžičku hotového džemu a kápnout ji na malý talířek. Pokud je džem po vychladnutí málo hustý, přidejte ke zbytku směsi 1 kávovou lžičku kyseliny citronové.
Doporučení: Trvanlivost zavařeniny je možno zvýšit přídavkem konzervačního přípravku (kys. sorbové v dávce cca 0,7g (1/4 kávové lžičky) před koncem varu)
Složení: cukr, želírující látka: pektin, regulátor kyselosti: kyselina citronová

Deko, kořenící sypký přípravek k nakládání okurek, zeleniny a hub

Deko

kořenící sypký přípravek k nakládání okurek, zeleniny a hub

Deko, kořenící sypký přípravek k nakládání okurek, zeleniny a hub
Návod k přípravě: smíchejte 1,75l vody, 0,5l octa 8%, 100-200g cukru (možno nahradit sladidlem) a obsah sáčku Deko. 5 minut povařte a ochlaďte. Do předem umytých sklenic vložte 2 kg okurek (možno proložit kolečky mrkve a cibule), zalijte nálevem, uzavřete a skladujte v chladu. Obdobně nakládejte rajčata. Ostatní zeleninu a houby předem povařte.
Složení: sůl jedlá (min. 89 %), konzervant: kyselina benzoová (max. 4,5 %), hořčičné semínko, koriandr, směs koření