Prodejna Zahrádkář


Teplická 368/68, Děčín 4
(naproti divadlu)

Prodejní doba
Adresa
Fakturační údaje
Kontakt
 

Hlavní stránka

Potřeby pro výrobu vína, destilátů, pálenky


Mezi potřeby pro domácí výrobu vín, destilátů, pálenky jsme pro Vás zařadili vinné sušené kvasinky a živnou sůl pro lepší kvasný proces, pyrosiřičitan draselný , kvasný klobouček či kvasnou zátku. V naší nabídce potřeb pro domácí výrobu vín, destilátů, pálenky najdete i měřidla jako jsou vínoměr, lihoměr, moštoměr či cukroměr či korkové zátky různých průměrů.


podpora kvasného procesu - domácí přípravu vína, destilátů, pálenky
Vinné sušené kvasinky, pro přípravu vína

Vinné sušené kvasinky

Vinné sušené kvasinky zlepší kvasný proces. Kvašení bude dosahovat ješte mnohem lepších výsledků.
Obsah l sáčku kvasinek stačí na prokvašení 10 litrů.
Suché kvasinky se před vlastním zakvašením vína nechají rozmnožit takto: Obsah balíčku se vsype do čisté (vypařené) lahvičky o obsahu 150 ml, která se naplní do 3/4 převařenou ovocnou šťávou asi 25°C teplou (lze použít také jablečný mošt). Lahvička se uzavře vatou a nechá stát po dobu 72 hodin při teplotě kolem 25°C. Takto rozmnoženými kvasinkami se zakvasí ovocná šťáva.

Živná sůl, pro přípravu vína

Živná sůl

Živná sůl zlepší kvasný proces. Kvašení bude dosahovat ješte mnohem lepších výsledků.
Obsah l sáčku živné soli VÍNKA stačí pro dodání živin pro dostatečný narůst kvasinek pro kvašení 10 litrů.

Pyrosiřičitan draselný, pro potraviny, konzervant E224

Pyrosiřičitan draselný

k síření vína, ke konzervaci potravin

Pyrosiřičitan draselný (Disiřičitan draselný, E224) se používá v potravinách. Jedná se o konzervant, který zabraňuje šíření hub a plísní. Využívá se jako antioxidant nebo sterilizační činidlo. Přidává se do vín a moštů k síření (uvolňuje oxid siřičitý SO2).

Pomůcky pro kvašení - Domácí příprava vína, destilátů, pálenky
Kvasný klobouček, pro přípravu vína Kvasný klobouček, pro přípravu vína

Kvasný klobouček

Kvasný klobouček je jeden ze spolehlivých pomocníků, který se stane nepostradatelným pro přípravu vína. Skládá se ze tří dílů: klobouček, uzávěrka s rezervoárkem, šroubovitý prstenec. Rezervoárek se plní pro jakékoli kvašení buď tekutinou GLYKO, která je přibalena v lahvičce, čistým glycerínem nebo čistým vazelínovým olejem (asi 20 kapkami). Kvasný klobouček je jednoduchý, můžete jej použít pro veškeré kvasné nádoby a pro všechny druhy tekutin, je nerozbitný a jeho části lze lehce vyměnit.
Přiložené děrované víčko zabraňuje spadávání pohyblivého kloboučku při bouřlivém kvašení. Děrované víčko nasaďte na kvasnou uzávěrku. Jen lehce na okraj, maximálně do 1/3 víčka tak, aby byla dána co největší vůle pro volný pohyb kloboučku. Tuto zásadu dodržujte, neboť jinak by nemohl utíkat vznikající kysličník uhličitý.

Kvasná zátka pro přípravu vína

Kvasná zátka

skleněná

Kvasná zátka je zařízení používané při kvašení (např. piva nebo vína), které umožňuje únik kvasných plynů (zejm. CO2) z kvasné nádoby, ale neumožní přístup vzduchu dovnitř, kvůli možné kontaminaci bakteriemi.

Kvasná zátka plastová, dvoukomorová

Kvasná zátka

plastová, dvoukomorová

Kvasná zátka je zařízení používané při kvašení (např. piva nebo vína), které umožňuje únik kvasných plynů (zejm. CO2) z kvasné nádoby, ale neumožní přístup vzduchu dovnitř, kvůli možné kontaminaci bakteriemi.

Měřidla - potřeby pro přípravu vína, destilátů, pálenky

Vínoměr

pro stanovení obsahu alkoholu ve vínech a rmutech

Vínoměr je jednoduchý přístroj, který slouží k přibližnému stanovení obsahu alkoholu ve vínech a rmutech. Pracuje na základě principu povrchového napětí měřeného vína. Kapilára je vyměřena v objemových % alkoholu. Rozsah měření je 0 - 25%.

Lihoměr

pro určení % alkoholu ve vodných roztocích

Lihoměr je měřidlo pro určení % alkoholu ve vodných roztocích v objemových %, udávající počet mililitrů ethalonu (ethylalkoholu) ve 100 ml roztoku s vodou. Stupnice je vyměřena v teplotě 20 °C. Měřící rozsah je 0 – 100 %.

Moštoměr

pro určení koncentrace zkvasitelných cukrů v moštu v kg/hl

Moštoměr se užívá pro určení koncentrace zkvasitelných cukrů v moštu. Víno se získává z ovocného nebo hroznového moštu, v němž kvasinky rozloží cukr na alkohol, který má konzervační účinky. Máli víno málo alkoholu, snadno podléhá vadám a nemocím. Pro výrobu vína je rozhodující obsah cukru v moštu. Ovocné mošty je nutné před kvašením vždy dosladit na hodnotu 22 až 24 kg/hl a révové mošty dle potřeby.
Užívá se pro určení koncentrace zkvasitelných cukrů v moštu v kg/hl.
Měřící rozsah je 10 – 30 kg/hl. Dělení stupnice je po 0,5 kg/hl.

Cukroměr

udává koncentraci vodných roztoků sacharózy ve hmotnostních (váhových)%

Cukroměr se používá pro zjištění množství zbytkového cukru v kvasu. Ovocné destiláty – pálenky jsou nápoje s vysokým obsahem alkoholu vyrobené destilací zkvašeného ovoce nebo ovocného vína. Při kvašení klesá v kvasu podíl zkvasitelných cukrů v závislosti na teplotě a nastává problém stanovit optimální dobu pálení. Optimální doba pálení je, když kvas obsahuje 4 až 5% zbytkového cukru. Pomocí cukroměru se určí množství zbytkového cukru v kvasu ve váhových %.
Měřící rozsah je 0 až 30%. Dělení stupnice je po 0,2%. Stupnice je vyměřena při 20°C.